Hoe verzorg ik mijn voeten tijdens het najaar?

Gepubliceerd op 15 februari 2023 om 10:41

Wanneer de herfst zijn intrede doet, verandert er veel voor je voeten. Je ruilt sandalen en slippers voor gesloten schoenen, je draagt terug sokken en je besteedt minder aandacht aan je voeten omdat ze tijdens het najaar minder zichtbaar zijn. Het is echter van groot belang om ook tijdens de herfst en winter je voeten goed te verzorgen.

In dit artikel geef ik alvast enkele tips om zonder voetproblemen het najaar door te komen:

1. Verwijder gelpolish of nagellak

Verwijder eventuele restanten van gelpolish of nagellak op je teennagels.

Gelpolish laat je verwijderen in het salon. Trek deze er niet zelf af. Hierdoor beschadig je de nagels met alle (pijnlijke) gevolgen van dien. In het salon verwijder ik jouw gelpolish op een deskundige manier zodat je terug met 'naturelle' teennagels verder kan.

Nagellak verwijder je met een dissolvant zonder aceton. Aceton droogt de huid enorm uit. Een polish remover zonder aceton houdt de natuurlijke vochtbalans intact en voorkomt uitdroging en broosheid.

2. Knip je nagels

In tegenstelling tot vingernagels knip je jouw teennagels recht af. De hoekjes van de teennagel moeten vrij liggen van de huid om pijnlijke, ingegroeide nagels te voorkomen. Teennagels groeien ongeveer 2mm per maand, je knipt ze dus best om de 6-8 weken.

3. Verwijder je eelt

Tussen jouw pedicurebehandelingen door hou je overmatig eelt onder controle door je hielen regelmatig te vijlen. Gebruik geen te grove vijl en rasp de eelt steeds in de lengterichting van je hielen om huidbeschadiging te voorkomen. Deze voetvijl is voorzien van groeven en voorkomt dat je jouw hielen beschadigt. Je start met de grove kant en werkt af met de fijne kant.

Voor een optimaal resultaat maak je de eelt eerst zacht door middel van een eeltverweker. In tegenstelling tot water weekt deze de eelt los tot in de diepere huidlagen. Bovendien hoef je jouw voeten niet af te spoelen, het product blijft je huid hydrateren na gebruik.

4. Neem een voetenbad

Tijdens de wintermaanden neem je regelmatig een voetenbad. Het werkt ontspannend en reinigt je voeten. Bovendien stimuleert dit de bloedcirculatie, ideaal indien je snel last hebt van koude voeten.

Vul een voetenbad met lauwwarm water en gebruik een Bare Luxury kit voor een complete voetverzorging. Elke kit bevat badzout, een voetmasker, een voetscrub en een hydraterende crème

5. Scrub je voeten

Je voeten blijven in topconditie als je ze regelmatig scrubt. Je verwijdert dode huidcellen, voorkomt eelt en likdoorns en je voeten blijven zijdezacht. Door regelmatig te scrubben vermijd je ook ruwe hielen die je kousen kapot maken.

6. Smeer je voeten in

Smeer je voeten dagelijks in met een aangepaste mousse. Dit voorkomt een droge, ruwe huid met eventuele kloven tot gevolg. De grootte van een walnoot is de perfecte hoeveelheid mousse om 1 voet in te smeren. Het Footlogix assortiment bevat mousses voor elk voetprobleem:

  • droge huid
  • kloven
  • ruwe huid
  • schilferige huid
  • voetschimmel
  • koude voeten
  • ...

7. Boek een pedicure

Dankzij deze tips zijn je voeten klaar om de koudere maanden te doorstaan. Combineer ze met een regelmatig pedicure bezoek en je voeten blijven gegarandeerd in topconditie.Boek hier jouw afspraak!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.